Surse: Pavel Filip ar putea fi înlăturat de la șefia Partidului Democrat din Moldova

dodon-filip
Foto: https://cotidianul.md/

Igor Dodon nu se mai poate baza pe Pavel Filip, care ar fi gata să părăsească în scurt timp coaliția dacă se va înțelege cu PAS și PPDA, astfel că va încerca să-l înlăture de la șefia PD-ului. În acest sens, Dodon și unii fruntași din PD ar fi pus în aplicare un plan de eliminare a lui Filip, arată o analiză publicată de hotnews.md.

Autorii articolului menționează că toată gălăgia mediatică cu infectarea cu Covid a lui Nichiforciuc ar fi parte a planului de tergiversare a destrămării coaliției, dar și de evitare a pornirii unei eventuale proceduri de impeachment a șefului statului, scrie hotnews.

„PD și ACUM ar fi convenit deja asupra detaliilor, cu excepția funcției de prim-ministru: Filip vrea funcția de prim-ministru, iar ACUM cere un premier neutru – din rândul persoanelor care au învățat la Harvard”, se arată în analiză.

Potrivit analizei, Dodon ar profita de pauza legată de autoizolarea deputaților legată de „contaminarea” lui Nichiforciuc pentru a pune la cale un plan de acaparare a PD ca să poată controla mai ușor coaliția. Operațiunea, potrivit articolului, ar fi fost elaborată împreună cu Andronache, Dumitru Diacov și Nichiforciuc.

Prima tentativă eșuată de acaparare a PD ar fi avut loc încă la faimoasa ședință a fracțiunii, din acea zi de luni, când au fost mai multe pretenții de ordin financiar către Filip, se arată în articol.

Campania de discreditare a lui Filip a fost pusă la cale de Dodon, iar sforile sunt trase de Andronache și Diacov. Scopul final al acesteia ar fi înlăturarea lui Filip din funcția de lider al PDM și înlocuirea lui cu Diacov.

„Câteva grupuri de persoane care reprezintă blocul Andronache-Nichiforciuc-Diacov discută deja cu liderii regionali”, scrie hotnews.md făcând referire la surse care au cerut să nu le fie dezvăluită identitatea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente