Încă opt persoane au decedat din cauza COVID-19. Numărul cazurilor a ajuns la 250

covid medici in actiune (12)
Foto: Organizația Mondială a Sănătății

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Socială a anunțat despre încă opt decese. Este vorba despre cinci femei și trei bărbați.

Decesul 243: femeie de 70 de ani din raionul Cahul, internată în data de 20 mai la spitalul raional Cahul. Comorbidități: cardiomiopatie hipertensivă, poliangioneuropatie diabetic, nefropatie diabetică. obezitate.

Decesul 244: bărbat de 80 de ani din raionul Anenii Noi, internat în data de 11 mai la spitalul raional Anenii Noi. Comorbidități: fibrilație atrială cronică, hipertensiune arterială, cardiopatie decompensată ischemică, infarct miocardic vechi.

Decesul 245: femeie de 59 de ani din mun. Chișinău, internată la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: acidoză severă mixtă, lactacidemie severă, dereglări hidro-saline severe.

Decesul 246: femeie de 71 de ani din mun. Chișinău, internată în data de 6 mai la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate.

Decesul 247: femeie de 62 de ani din mun Bălți, internată în data de 11 mai la spitalul din Bălți. Comorbidități: diabet zaharat tip II, nefropatie, obezitate gr. III, insuficiență cardiacă.

Decesul 248: femeie de 53 de ani din mun Chișinău, transferată în data de 5 mai de la SCM Sf. Treime la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hemipareză moderată pe stângă, afazie motorie, encefalopatie hipoxică cu tetraplegie și dereglarea funcțiilor vitale.

Decesul 249: bărbat de 72 de ani din raionul Soroca, internat în data de 12 aprilie la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: Diabet zaharat tip II decompensat, angiopolineuropatie diabetică membrelor inferioare, hipertensiune arteriala gr. II, cardiopatie hipertensivă.

Decesul 250: bărbat de 63 de ani din raionul Cahul, transferat în data de 13 mai din spitalul raional Cahul la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: diabet zaharat tip II subcompensat, angiopolineuropatie diabetică a membrelor inferioare.

Vezi aici harta actualizată a cazurilor din Moldova.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente