Peste 3 600 de cereri online au fost depuse în doar 24 de ore, prin intermediul platformei escoala.chisinau.md

Screen-Shot-2020-05-19-at-09.40.56-920×493

În data de 21 mai a început depunerea cererilor pentru înscrierea elevilor în clasa întâi. Procedura este organizată în regim online, prin intermediul platformei escoala.chisinau.md. În primele 24 de ore de lucru ale platformei, părinții au depus 3 678 de cereri.

În acest an, înscrierea copiilor în clasa întâi va avea loc în două etape: în perioada 21 mai-19 iunie și în perioada 22 iunie-28 august.

#1. În prima etapă, vor fi analizate cererile care corespund cerințelor (copilul a împlinit vârsta de șapte ani și respectiv instituția de învățământ corespunde adresei de reședință).

#2. Cererile care nu corespund cerințelor sunt transferate în a doua etapă.

Decizia cu privire la acestea va fi luată pe baza locurilor disponibile rămase. În prezent, părinții completează doar cererile de înscriere a copiilor în clasa întâi. Directorii pot solicita repetat documentele pentru înscriere, dacă acestea sunt nesatisfăcătoare sau dacă părintele nu a atașat actele necesare. Deciziile finale vor fi cunoscute la sfârșitul fiecărei etape.

Procedura de înscriere cu ajutorul platformei escoala.chisinau.md corespunde condițiilor și cerințelor prevăzute de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Moldova. Toate cererile vor fi analizate în ordinea în care au fost depuse.

Pentru detalii, părinții pot apela call-centerul: (022) 20-16-09.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente