Magistrala de gaze Ungheni-Chișinău va fi finalizată până la 1 august 2020. Despre aceasta a anunțat directorul general al Transgaz, Ion Sterian.

Potrivit lui Ion Sterian, de la începutul anului 2019 și până în prezent, au fost desfășurate lucrări pe toate cele șapte loturi aferente construcției, conducta liniară fiind deja construită în proporție de circa 90 %. În proces de finalizare se află stațiile de reglare și măsurare. În perioada ce urmează, vor fi modernizate două stații de comprimare și reglare în localitățile Siliștea și Onești, aflate pe partea românească, și instalate două stații de măsurare și reglare a presiunii gazelor la Ghidighici și Tohatin.

„Până la 1 august 2020, suntem gata să dăm în exploatare conducta Ungheni-Chișinău. La această etapă, prin gazoduct vor putea fi livrate 1,5 milioane m3 de gaze pe zi, iar către 1 decembrie vom putea asigura transportarea a 2-3 milioane m3 de gaze pe zi. După instalarea stației de comprimare și reglare de la Gherăești, către 1 ianuarie 2021 vom putea transporta în Republica Moldova 4 milioane m3 de gaze pe zi”, a spus directorul Transgaz.

De asemenea, partea românească a declarat intenția de a contribui la dezvoltarea sistemului național de distribuție a gazelor, inclusiv prin construcția unei stații de comprimare a gazelor în Republica Moldova.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.