Instagram a adăugat opțiunea de sesiuni de videoconferință cu până la 50 de participanți. Cum funcționează aceasta

instagram_1
Foto: alvinet.com

Utilizatorii Instagram pot crea sesiuni de chat video cu până la 50 de participanți. Linkul creat poate fi distribuit cu ușurință într-o postare pe Instagram sau inserat într-un mesaj pe care să-l trimitem doar anumitor persoane.

Creatorul videoconferinței decide cine participă și poate scoate un participant oricând dorește. Mai mult, poate bloca grupul dacă nu mai vrea ca alte persoane să intre. Participanții pot ieși oricând doresc.

Chiar dacă partea de organizare și trimitere a invitațiilor se petrece pe Instagram, videoconferințele pornite folosind noua opțiune Create Room se desfășoară în aplicația Facebook Messenger, pe care fiecare participant trebuie să o aibă instalată pe telefon.

Indiferent că sunt pornite pe Instagram sau de pe altă platformă, sesiunile de chat video nu sunt criptate end-to-end. Potrivit Facebook, acest lucru este dificil de realizat în cazul grupurilor mari de oameni. Compania promite că va oferi această caracteristică în viitor.

Facebook susține că nu monitorizează în niciun fel conținutul din videoconferințe și că serverele alese află în câteva țări cu legi stricte privind confidențialitatea datelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente