Liderul Platformei DA, Andrei Năstase a făcut denunț Procuratura să examineze ceea ce a văzut în filmulețul publicat de Iurie Reniță prin prisma unor eventuale acte de corupție

„E imoral că președintele apare în astfel de ipostază? Indiferent ce este în „culioc” pentru mine ca președinte să discuți în acel hal cum s-a întâmplat este imoral. Dincolo de asta eu ca și fost procuror, ca și avocat, am considerat că e de datoria noastră și eu am făcut acest lucru. Am făcut un denunț la Procuratură să-i ancheteze din punct de vedere penal și pe Dodon, și pe Plahotniuc pentru acel caz.

Am sesizat Procuratura să examineze ceea ce a văzut acolo prin prisma unor eventuale acte de corupție. Și m-am referit și la acel care întinde pachetul, și la cel care aparent nu îl ia, pentru că nu am văzut mai departe, dar vorbește despre alte personaje care ar trebui să le preia. E de datoria Procuraturii să facă expertiză. Procuratura ar fi trebuit să se autosesizeze, iar în condițiile în care nu a făcut-o, bineînțeles, am făcut ce-am făcut în cazul lui Plahotniuc cu uzurparea puterii în stat, am făcut exact ceea ce am făcut în cazul lui Dodon cu discuțiile cu federalizarea țării. Datoria lui Stoianoglo și acelorlalti procurori este să facă dreptate și justiție în mod unitar, indiferent de numele celui care e vizat, că îl cheamă Plahotniuc sau Dodon” spune Andrei Năstase.