Ești un tânăr activ și plin de energie pe care ai vrea sa o folosești la realizarea unor lucruri frumoase? Acum e șansa ta să dai start unei noi provocări. Uniunea Elevilor din Moldova te cheamă să te alături echipei. Dacă simți nevoia să schimbi ceva în sistemul nostru educațional și să dezvolți aptitudini de lider și activist, atunci această oportunitate este cât se poate de potrivită pentru tine.

Uniunea Elevilor din Moldova (UEM) este structura ce reprezintă interesele elevilor din Republica Moldova și apără drepturile acestora.

Obiectivele principale ale Uniunii Elevilor din Moldova:

1) intermedierea relației dintre elevi şi autorități;
2) reprezentarea elevilor ca beneficiari principali ai sistemului educațional din Republica Moldova;
3) asigurarea participării active a elevilor în procesul decizional în legătură cu problemele care îî vizează;
4) supravegherea respectării drepturilor elevilor.

UEM este o structură bazată pe valori democratice, formată exclusiv din elevi și pentru elevi, a cărei misiune este aducerea în prim-plan a vocii elevilor și promovarea participării elevilor la configurarea unui sistem educațional modern și performant și eliminarea abuzurilor din mediul școlar.

Totodată, experiența UEM a contopit de nenumărate ori plăcutul cu utilul, oferind oportunități de creștere sub egida OBESSU (The Organising Bureau of European School Student Unions) prin diverse traininguri petrecute peste hotarele țării. Așadar, membrii cei mai activi și interesați ai UEM pot da relevanță ONG-ului călătorind și cunoscând o multitudine de oameni frumoși.

Iată cum își descriu experiența participanții la schimburile interculturale OBESSU.

„Personal, îmi este greu să cuprind în cuvinte toată experiența valoroasă pe care mi-a oferit-o UEM la doar 14 ani și modul în care mi-a influențat unele perspective, la fel ca ardoarea libertății pe care o ai în momentul în care cunoști atâția oameni frumoși. Și firește, posibilitatea să călătorești învățând dincolo de tiparele băncilor din școală sună foarte incitant. Neîndoielnic, aceste momente mi-au marcat vara și cu siguranță m-aș reîntoarce la serile fascinante, discuțiile profunde cu camarazii mei din diferite colțuri ale lumii și cele mai interesante workshopuri la care am avut ocazia sa particip vreodată! Și totul datorită UEM!”, spune cu multă pasiune Daniela, o membră implicată și foarte devotată organizației.

Paul Cristian-Fukarev, unul dintre fondatorii UEM, relatează că experiențele acumulate i-au influențat considerabil personalitatea: „Fiind student peste hotare, după trei ani de la momentul trecerii etapei de liceu, înțeleg influența Uniunii Elevilor din Moldova asupra personalității mele. Ajungând la un eveniment marca UEM sau OBESSU vei fi motivat să ieși din zona ta de confort cu scopul de a cunoaște sau a fi parte din ceva mai mult. Experiența în UEM trece de faza proiectelor și voluntariatului și atinge faza unor relații mai strânse – prietenii între doi elevi din diferite țări, între două asociații și două lumi diferite. Este o mișcare națională sau locală a elevilor, ajutați atât de ei înșiși, cât și de alte uniuni care deja dețin un factor decisiv în formarea sistemelor educaționale modernizate. Orice persoană care dorește să atingă noi înălțimi și nu se teme de greutăți a fost tot timpul bine-venită în familia UEM”.

Așadar, tu poți fi următorul ce-și va înșira în palme experiențe nemaipomenite și o dezvoltare multilaterală împreună cu oameni frumoși! Pentru a deveni membru UEM, este necesar să completezi acest formular.

Înregistrările pot fi făcute până pe 10 iunie.