În transportul public și parcările auto din Chișinău ar putea fi posibilă implementarea taxării electronice

toulouse-billettique

Sistemul privind taxarea electronică în transportul public urmează a fi implementat pe toate rutele de autobuz și troleibuz din municipiul Chişinău. Primăria Chişinău informează că două comisii din cadrul municipalităţii urmează să elaboreze proiecte din domeniul transportului și al parcărilor din oraș și anume: implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public şi elaborarea conceptului de parcări și parcaje auto în capitală.

În acest sens, Consiliul municipal Chişinău a aprobat crearea a două grupuri de lucru care vor definitiva documentele.

Sistemul privind taxarea electronică în transportul public urmează a fi implementat în cadrul unui proiect de parteneriat public-privat, pe toate rutele de autobuz și troleibuz din municipiul Chişinău. Acesta va include toate categoriile de călători care utilizează serviciile municipale de transport şi va oferi modalități alternative de validare a călătoriei, prin utilizarea diferitelor tehnologii: carduri inteligente, personalizate sau bancare, telefon mobil, cod QR etc. și călătorii ocazionale (bilete de unică folosință).

Proiectul conceptului parcărilor și parcajelor auto cu plată urmează să fie elaborat până în data de 31 august. Acesta va conţine propuneri în vederea creării/modificării cadrului normativ, ce vizează domeniul parcărilor și parcajelor auto cu plată. Grupul de lucru va organiza şi consultări publice pe marginea documentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente