Educatieonline.md conține 2 150 de lecții video. Biblioteca digitală a fost suplinită cu ultimele suporturi educaționale elaborate în prima etapă

educattie-online-14 (3)

Ultimele lecții video, preconizate pentru prima etapă în cadrul proiectului Educație Online, au fost încărcate în biblioteca digitală. Numărul total de lecții video filmate este de 2 150; acestea vor constitui suportul în învățarea la distanță, pentru sfârșitul anului școlar 2019/2020, elevilor claselor I-XII, la toate disciplinele, în limbile română și rusă.

Totodată, se regăsesc și aproximativ 150 de lecții video elaborate de Clasa Viitorului pentru pregătirea de examene, precum și resurse educaționale deschise, manuale digitale și prezentări.

Platforma a înregistrat, în ultima săptămână, 73 000 de utilizatori în total, dintre care 53 000 de utilizatori noi, precum și aproximativ 180 000 de sesiuni efectuate de către utilizatorii platformei, care au generat 689 000 de vizualizări ale materialelor video.

De asemenea, canalele de YouTube Educație Online continuă să fie folosite și să adune indicatori de performanță, ceea ce arată că suporturile video sunt folosite de către elevi, părinți și profesori în învățarea la distanță.

Educație Online RO:

— 705 000 de utilizatori în total;

— 173 000 de utilizatori unici.

Educație Online RU:

— 78 500 de utilizatori în total;

— 23 800 de utilizatori unici.

Utilizatorii au distribuit canalele de YouTube și lecțiile video prin următoarele surse: Facebook, Viber, Messenger, Google Classroom, Google, Studii.md și Învăț.online.

Dispozitivele de pe care au fost accesate suporturile video: telefon mobil (63 %), computer (28 %), tabletă (3 %).

În același timp, pe educatieonline.md poate fi accesată o platformă nouă, escoala.chisinau.md, cu ajutorul căreia părinții își pot înscrie copiii în clasa I pentru anul școlar 2020/2021.

Pentru faza a doua a proiectului Educație Online, se propune ca biblioteca să fie suplinită cu același număr aproximativ de lecții ca și în prima etapă, ceea ce va reprezenta circa 4 500 de lecții video în total, disponibile pe platformă. Etapa a doua se preconizează pentru toamna anului curent.

Proiectul Educație Online este implementat de către Primăria municipiului Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, cu sprijinul Fundației Soros-Moldova, Universității Tehnice a Moldovei, Emisiunii Edu Tolk, Crunchyroll, Asociației Naționale a companiilor din domeniul TIC și Academiei de Inovare și Schimbare prin Educație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente