A început înscrierea în clasa I a copiilor din Capitală. Cum are loc procedura și care sunt cele două etape de înmatriculare la școală

scoala
Foto: Wikipedia

Primăria municipiului Chişinău informează că de astăzi, 21 mai 2020, începe înscrierea copiilor în clasa I la școlile din capitală. Procedura este organizată în regim online, prin intermediul platformei „escoala.chisinau.md”.

Înscrierea copiilor în clasa I, în anul de studii 2020/2021, se va desfășura în două etape.

Etapa I: 21.5.2020-19.6.2020 – se va realiza prin depunerea, completarea și validarea cererilor și actelor de înscriere a copiilor (care vor împlini vârsta de șapte ani până la începutul anului şcolar) în clasa I în instituţia de învăţământ din districtul şcolar. Părinţii vor depune cererile privind instituționalizarea copiilor în regim online, pe platforma „escoala.chisinau.md”.

Etapa II: 22.6.2020-28.8.2020 – va avea loc depunerea, completarea și validarea actelor de înscriere a copiilor din districtul şcolar (cei care vor împlini vârsta de șapte ani până la începutul anului şcolar şi n-au reuşit să fie înscriși în prima etapă și a copiilor din alte districte şcolare), pe locurile disponibile.

Lista finală a copiilor înscriși în clasa I, validată prin ordinul directorului instituției, va fi afișată pe 28 august 2020.

E de menționat că pagina web „escoala.chisinau.md” poate fi accesată și de pe platforma „educatieonline.md”.

Pentru detalii, părinții pot apela call-centerul: (022) 20-16-09.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente