„Чемодан, кулек – Ростов.” Protest împotriva lui Dodon organizat de către Partidul „ȘOR”

pachete

„Dodon la pușcărie” și „Jos culiok”, au fost printre lozincile scandate miercuri de sute de oameni în fața președinției, în semn de protest față de acțiunile de corupție ale președintelui Igor Dodon, demonstrate de pe o înregistrare video publicată acum două zile. Protestul a fost organizat de Partidul Politic „ȘOR” care a anunțat că intenționează să organizeze și alte acțiuni similare.

În pofida ploii, oamenii s-au adunat în fața președinției, păstrând distanța socială și fiind echipați cu mijloace de protecție – măști, iar unii și mănuși. Aceștia au protestat față de acțiunile de corupție ale lui Igor Dodon, filmat în timp ce primea o pungă de bani din partea fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Protestatarii au scandat lozinci împotriva lui Igor Dodon, cerând demisia acestuia. „Jos culiok”, „Afară din țară”, „Jos Dodon”, „Demisia”, „Dodon la pușcărie” au fost printre doleanțele cetățenilor.

„Astăzi suntem sute. În curând vom fi zeci de mii de oameni ca să vă scoatem în furci din aceste clădiri. Noi vom lupta pentru RM și vom salva țara noastră”, a declarat vicepreședinta Partidului Politic „ȘOR”, Marina Tauber.

Ea l-a îndemnat pe Dodon să demisioneze și să meargă singur la pușcărie. „Dacă este un sportiv atât de bun, să demonstreze cât de repede o să ajungă pe jos de la președinție la Penitenciarul 13”, a îndemnat Marina Tauber.

Peste 100 de polițiști, inclusiv mascați, au înconjurat gardul președinției. Aceștia nu le-au permis oamenilor să se apropie de gard pentru a lăsa pungile negre, similare celei în care Dodon a primit bani de la Plahotniuc. Marina Tauber a calificat comportamentul poliției drept disproporționat și cu exces de zel.

Reprezentanții Partidului „ȘOR” au anunțat noi acțiuni de protest și zilele viitoare. „Să tragem un semnal de alarmă mult mai serios împotriva abuzurilor pe care își permite zilnic să le facă acest președinte al nimănui. Mobilizare generală și demisia!”, a anunțat președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

Amintim că, luni, deputatul Iurie Reniță a prezentat o imagine video în care Vlad Plahotniuc îi transmitea lui Dodon o pungă cu bani. Mai mulți deputați au declarat că Igor Dodon urmează să fie suspendat din funcție.

Taguri: #promo
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente