Au început sesiunile de instruire în cadrul proiectului MHELM. În ce constă programul

utm

În perioada 18-22 mai 2020, se desfășoară seminarul de instruire cu tematica „Dezvoltarea strategiei universitare în perspectivă regională” asigurat de către partenerul proiectului din Germania – ISOB (Institut für sozialwissenschaftliche Beratung GmbH).

Pentru perioada 18-22 mai 2020, era planificată o vizită de studiu la Regensburg, Germania, în vederea studierii experienței Germaniei cu referire la instruirea personalului universitar de top. Din cauza expansiunii virusului COVID-19, activitățile din teren au fost transferate în mediul online pentru a nu perturba procesul de implementare a proiectului, scrie UTM.

Astăzi, 18 mai, a fost prima zi a seminarului, pe parcursul căruia Larisa Bugaian, coordonatoare națională a proiectului, a prezentat obiectivele proiectului, menționând că obiectivul de bază este elaborarea unui program de instruire pentru managerii universitari; a precizat că va fi un program de formare continuă, format din mai multe module. Reprezentații universităților partenere – Angela Niculiță (USM), Irina Dorogaia (ASEM) și Daniela Pojar (UTM) – au prezentat structura viitoarelor module ale programului de instruire, specificând că aceasta a reieșit din necesitățile actuale ale managerilor universitari, identificate în urma chestionării mai multor persoane la etapa de pregătire a curriculei.

În continuarea sesiunii, Nikolas Djukic, directorul Centrului academic Bavarian pentru Europa Centrală, de Est și de Sud-Est (BAYHOST) din cadrul Universității din Regensburg, a prezentat regiunea Bavaria și sistemul educațional din regiunea dată, a prezentat misiunea, activitățile și serviciile oferite de BAYHOST.

Activitățile s-au desfășurat utilizând platforma WEBEX, oferită de Cisco, iar la sesiune au fost prezenți peste 30 de participanți, reprezentanți ai universităților partenere, precum și ai ANACEC.

Proiectul MHELM este implementat cu sprijinul UE prin intermediul programului Erasmus+. Mai multe informații despre MHELM pot fi găsite AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente