„A salvat sute de vieți.” Chirurgul endoscopist Igor Dorogoi a decedat din cauza COVID-19

covid ambulanta (1)
Foto: Simbol/OMS

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat despre decesul medicului Igor Dorogoi. Chirurgul a decedat din cauza infecției cu virusul de tip nou.

Medicul Igor Dorogoi, în vârstă de 55 de ani, chirurg endoscopist la Spitalul Clinic Municipal Bălți, a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă în data de 26 aprilie, fiind transferat de la SCM Bălți.

De-a lungul activității medicale, Igor Dorogoi a contribuit la salvarea a sute de vieți, dând dovadă de dedicație și profesionalism. Sincere condoleanţe familiei și tuturor celor care l-au cunoscut.

Până astăzi, au fost confirmate 1 344 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici – 317, asistenţi medicali – 503, felceri – 69, farmacişti – 20, personal auxiliar – 435 de persoane.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 6 060 de cazuri de infecție cu COVID-19, dintre care 783 în Transnistria. În total, 2 425 de persoane au fost tratate de COVID-19, iar 213 au decedat.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente