Turcia se pregătește pentru deschiderea sezonului turistic. Ce măsuri de protecție vor fi aplicate

bluemosqueistanbul-1323717912
Foto: Cu sau fără vize în Turcia ? PC: cugetliber.ro

Turcia se pregătește pentru deschiderea sezonului turistic la începutul lunii iunie. Sezonul turistic ar putea fi prelungit până în luna decembrie, după ce pandemia a întârziat vacanțele cu cel puțin o lună.

La intrarea în hotel, le va fi măsurată temperatura cilenților și apoi vor fi cazați. În hotel, la fel, vor fi instalate camere cu termoviziune. Bagajele vor fi dezinfectate la intrare și trimise în camere cu etichete pe ele, scrie digi24.ro.

Turiștii care ajung în Turcia își pot lua adio de la mesele tip bufet, pentru că preparatele vor fi servite direct la mesele lor, de către personal. Deserturile, fructele și salatele vor fi servite pe farfurii de unică folosință. Cartelele camerelor vor fi dezinfectate cu ajutorul lămpilor cu ultraviolete, iar la recepție vor fi oferite pixuri de unică folosință. Camerele nu vor fi folosite timp de 24 de ore după eliberare, iar în lifturi va avea voie să intre câte o persoană, cu excepția familiilor. Telecomenzile de aer condiționat și televizor vor fi și ele dezinfectate, iar textilele spălate la o temperatură de 70 °C.

Măsuri de distanțare socială vor exista și la piscine și pe plaje. Distanța dintre șezlonguri va fi de 1,5 metri, iar clienții vor primi prosoape de la personal.

În Turcia, aproximativ 145 000 de oameni au fost infectați și alte peste 4 000 – uciși de noul coronavirus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente