Pe timp de pandemie, Universitatea Harvard propune peste 140 de cursuri gratuite prin intermediul furnizorului de cursuri online edX.

Puteți parcurge cursurile gratuit. De asemenea, puteți plăti o taxă (de obicei 50-200 USD pe curs) dacă doriți accesul complet la materialele cursului și un certificat pe care să-l adăugați în adăuga CV sau pe profilul de LinkedIn.

Cursurile sunt plasate pe EdX, o platformă populară de învățare online și nonprofit fondată de Harvard și MIT, care își propune să democratizeze învățarea prin „înlăturarea barierelor de cost, locație și acces”.

Pe site sunt încărcate, deocamdată, peste 2 500 de cursuri gratuite, iar edX numără multe dintre universitățile de top din lume – inclusiv Berkeley, MIT, Cornell, Dartmouth, Princeton, Georgia Tech și Universitatea din Chicago. Cursurile acoperă o serie vastă de domenii.

Din catalogul de cursuri al site-ului, aproximativ 145 sunt cursuri online de la Harvard. Utilizatorii beneficiază de acces la forumuri, discuții, videoclipuri, prelegeri și probleme practice.

Vedeți mai jos top 11 cursuri de la Harvard pe care le puteți accesa gratuit. 

# CS50 Introducere în inteligența artificială cu Python

# Îmbunătățirea afacerii printr-o cultură a sănătății

# Statistica și R programarea

# Introducere în probabilitate 

# Știința datelor: inferență și modelare

# Utilizarea Python pentru cercetare

# Efectele schimbărilor climatice asupra sănătății

# Justiția

# Răspunsul umanitar la conflicte și dezastre

# Retorica: Arta scrisului persuasiv și a discursului public

# Femeile care fac istorie: zece obiecte, multe povești.