Colega noastră Beatricia ne ajută să avem un weekend mai special și ne arată pe pași cum să facem o rețetă câștigătoare la Masterchef, mai exact rețeta cu care Jesica Zamfir a câștigat Masterchef 2014.

# Pară vanilată cu brioșă de ciocolată și sos de fructe de pădure și mango

Ingrediente pentru opt porții

Pentru para vanilată:

# 8 pere;

# 1 păstaie de vanilie;

# 10 linguri de zahăr;

# 1 litru de apă;

# 200 g de ciocolată albă.

Pentru brioșa de ciocolată:

# 3 ouă;

# 1 gălbenuș de ou;

# 100 g de unt;

# 200 g de ciocolată neagră;

# 150 g de zahăr;

# 3 linguri de făină;

# 1\4 linguriță de praf de copt.

Pentru sosul de fructe de pădure și mango:

# 200 g de fructe de pădure;

# 100 g de mango;

# 2 linguri de zahăr;

# 1-2 linguri de coniac.

Mod de preparare

#1. Pune într-o cratiță la foc mediu apa, zahărul și păstaia de vanilie pentru a obține un sirop.

#2. Curăță perele de coajă și îndepărtează cotoarele. Pune-le la fiert în siropul de vanilie pentru circa 20 de minute.

#3. Între timp, pregătește brioșele: topește untul și ciocolata la baie de aburi și lasă compoziția să se răcească.

#4. Bate ouăle și zahărul spumă, după care adaugă făina și praful de copt cernut, amestecând ușor cu spatula.

#5. Încorporează ușor masa de ciocolata topită (cu spatula).

#6. Tapetează cu făină opt forme pentru brioșe pe care le umpli un pic mai mult de jumătate cu compoziția obținută. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de 18 minute.

#7. Când sunt gata, unge brioșele cu puțin din siropul de vanilie în care au fiert perele, apoi tăvălește-le prin fulgi de ciocolată neagră (răzuită).

#8. Unge perele fierte și răcite cu ciocolata albă topită la baie de aburi și dă-le la congelator timp de o oră.

#9. Între timp, pregătește sosul: pune fructele de pădure cu zahărul și câteva linguri din siropul de vanilie la foc. Când acestea încep să se reducă, flambează-le cu puțin coniac, apoi trece fructele de pădure cu bucățile de mango prin blender până obții o masă fină.

#10. Creează un plating individual cu cele trei elemente pentru a finaliza desertul simplu, elegant și gustos.

Autoare: Beatricia Petrașcu