Pe 8 mai a fost dat startul celei de-a noua ediții Rockit Conference, care, în premieră, se desfășoară în format online. În prima zi a conferinței, în scena virtuală au urcat 21 de experți intergalactici din secțiunile soluții pentru antreprenori, startup-uri și afaceri și soluții pentru industria creativă.
Prima zi a evenimentului a fost dedicată adaptării la „noua realitate” pentru antreprenori, startup-eri și a specialiștilor din business. La această categorie au evoluat 15 oratori care au prezentat publicului tot felul de soluții și abordări de succes pentru a face față și chiar a scoate profit din criza provocată de pandemie. De asemenea, alți șase specialiști au vorbit despre soluțiile pentru industria creativă.
Cea de-a doua zi de Rockit Conference vine cu subiecte dedicate adaptării la „noua realitate” pentru cei din industria creativă, dar și soluțiilor pentru educație, sănătate și smart living. La aceste categorii evoluează alți peste 20 de oratori care prezintă publicului tot felul de soluții și abordări de succes pentru a face față și chiar a scoate profit din criza provocată de pandemie.
Kamile Kaselyte
Un alt discurs stelar vine de la strategista și specialista în marketing Kamile Kaselyte, care a vorbit despre cum pandemia a schimbat căile de comunicare între marii reprezentanți ai modei și a dezvăluit subtilitățile industriei fashion.
Specialista a început cu un precontext despre impactul industriei modei asupra mediului ambiant. Potrivit datelor oferite de Kamile Kaselyte, dacă în urmă cu ceva timp producătorii de haine ofereau câte două colecții pe an, acum într-o perioadă de 365 de zile pot fi lansate cinci colecții. Cererea produselor vestimentare pe piață a crescut, la fel și producerea și consumul acestora, ceea ce face ca industria modei să fie responsabilă de 10 % dintre emisiile de gaze la nivel global.
Chiar și în acest context, odată cu pandemia, casele de modă și fabricile de textile au devenit un adevărat suport pentru populație și pentru specialiștii din linia întâi, creând măști și diverse suplimente vestimentare necesare în această perioadă.
Strategista a explicat cât este de important faptul că unele companii și branduri s-au adaptat rapid la cererea consumatorilor. Unii reprezentanți ai industriei vestimentare pur și simplu și-au schimbat colecțiile pe costume sportive, pijamale sau pur și simplu pe elemente cât mai comode și practice pentru această perioadă de autoizolare.
De asemenea, Kamile Kaselyte a comunicat câteva modalități de adaptare și de menținere a unui contact sănătos cu consumatorii. O dovadă ar fi utilizarea tehnologiei, de exemplu „manechinul-fantomă” care duce prezentarea produselor vestimentare la un alt nivel și, cel mai important, fără a implica un manechin uman. Acest manechin este utilizat în ultima perioadă pentru e-comerț și oferă posibilitatea de a oferi produsului o imagine tridimensională detaliată.
În discursul său, Kamile a menționat și câteva reguli pentru a-ți păstra clienții aproape chiar și în perioada necesității menținerii distanței sociale:
- clientul trebuie să știe tot: asigură-te că anunți orice detaliu despre livrare;
- adaptează-te noilor măsuri de precauție (livrare fără contact direct, dezinfecția și împachetarea minuțioasă a produselor, noi reguli de returnare);
- îmbunătățește managementul relației cu consumatorul.
Deși strategista susține ideea comunicării active cu cumpărătorul, aceasta încearcă să atragă atenția la unele reguli de menținere a acestei relații. În perioada pandemiei, toată lumea folosește aceiași termeni de utilizarea cărora consumatorii au obosit deja; important este ca producătorii să fie mai mult decât precauți cu glumele sau cu atitudinea pe care o au față de clienții lor.
De asemenea, Kamile Kaselyte a mai menționat și alte strategii și tehnici de comunicare în industria modei. Către final, specialista în marketing a menționat că este gata să își împărtășească experiența și cunoștințele cu cei care vor să învețe mai multe despre acest domeniu și este deschisă să răspundă mesajelor și întrebărilor.
Discursul integral al Kamilei Kaselyte, la fel ca și cele din prima zi a evenimentului, pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Rockit Conference unde, de asemenea, poate fi urmărită și sesiunea live a conferinței care încă se desfășoară. Experiența Rockit Conference în format nou online este accesibilă tuturor doritorilor. Pentru a putea urmări live-urile experților locali și internaționali este necesară înregistrarea pe site-ul conferinței. Organizatorii invită doritorii să fie parte din discuție și să interacționeze cu experții în chatul deschis al conferinței.
Rockit Conference a fost lansată în 2014, fiind dedicată educației, comunicării și transformării digitale. Una dintre misiunile conferinței este de a crea o comunitate unită pentru a susține tinerii lideri, a aduce impact și soluții alături de experți și colegi internațional.
Evenimentul este organizat de către Rockit Academy și Digital Communication Network cu susținerea Biroului pentru Educaţie şi Cultură al Departamentului de Stat al SUA, Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, UNICEF Moldova, Tekwill, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.
Rockit Academy aduce context pentru a crea parteneriate regionale prin evenimente și activități online. Atât timp cât există oameni care susțin cauzele și comunitatea Rockit, este posibilă realizarea a astfel de evenimente precum Rockit Conference. Pentru a încuraja proiectele organizatorilor și conferinței, puteți deveni prietenii Academiei Rockit pe Patreon.
Înregistrarile pentru conferința Rockit Conference se fac pe www.rockit.digital.
#rockitconference #digicomnet