Aplicația Google Authenticator a devenit mult mai comodă. Ce actualizare a primit

xx

Google a actualizat aplicația Authenticator, pe care a neglijat-o din 22 august 2017. După ultimul update, aceasta a devenit una dintre cele mai bune aplicații pentru autentificarea în doi pași (2FA) pe Android. Schimbarea principală permite transferul datelor de pe un dispozitiv pe altul.

Problema cu aplicațiile de acest fel este că atunci când utilizatorul schimbă telefonul trebuie să reia de la început setarea conturilor.

Google Authenticator a primit și alte îmbunătățiri. Aplicația beneficiază acum de temă true-black, utilă pentru smartphonurile cu ecrane AMOLED, potrivit Android Central.

Transferul datelor de pe un dispozitiv pe altul se poate face prin verificarea identității via PIN, amprentă sau recunoaștere facială. Este generat apoi un cod QR care este citit de pe noul dispozitiv, iar datele sunt transferate în siguranță.

Nu se știe când noile funcții vor funcționa și pe iOS.

Google Authenticator concurează acum mult mai bine cu Authy, o aplicație 2FA populară, care oferă sincronizare în cloud a datelor.

Autentificarea în doi pași este una dintre cele mai bune modalități de securizare a conturilor online. Dacă nu o folosiți încă, vă recomandăm să începeți să o utilizați. Mai multe servicii populare și companii cunoscute au fost victimele hackerilor în ultimele săptămâni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente