În acest an, elevii nu vor susține tezele semestriale. „Mediile vor fi încheiate cu două note”

clasa-de-scoala-900×506

În cadrul unui briefing de presă, ministrul educației, culturii și cercetării, Igor Șarov, privind finalizarea anului de studii 2019/2020, a anunțat că elevii nu vor susține în acest an tezele semestriale.

„Nu se vor susține tezele. Mediile vor fi scoase din două note, mediile anuale se vor baza pe mediile din primul semestru și cele din al doilea semestru”, a spus Igor Șarov. Elevii vor avea ore până în data de 29 mai.

Totodată, conducătorii instituţiilor de învăţământ de toate nivelurile, publice şi private, vor continua organizarea procesului educaţional la distanţă prin utilizarea tehnologiilor informaţionale şi comunicaţionale, în perioada în care este restricţionată desfăşurarea procesului educaţional în incinta instituţiilor de învăţământ, în conformitate documente normative.

Reamintim că în cadrul unei conferințe de presă, ministra sănătății, muncii și protecției sociale a anunțat că procesul educațional nu va fi reînceput până pe 1 septembrie.

Ministra a menționat că au avut loc discuții și cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, iar într-un final s-a ajuns la un consens – e vorba despre suspendarea procesului educațional în clase până la începutul unui an nou de studii. Prin urmare, procesul educațional urmează să continue în regim online.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente