„Arată fruntea.” Renato Usatîi va procura 75 de smartphonuri medicilor de familie pentru diagnosticarea pacienților la distanță

sdsds

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a declarat într-un live că va procura 75 de telefoane mobile pentru medicii de familie din Bălți pentru ca aceștia să diagnosticheze pacienții suspecți de COVID-19 prin video.

„Medicii de familie trebuie să viziteze pacienții doar când aceștia prezintă simptome clare de COVID-19. Am decis să procur 75 de smartphonuri ca ei prin comunicare video (WhatsApp sau Viber) să discute cu pacientul și să depisteze dacă pacientul prezintă unele simptome. Doar după aceasta medicul să meargă la domiciliul lui. Vă dați seama? Zilnic, medicii merg pe la case îmbrăcați în halate speciale, după care pacienții sunt duși cu ambulanța la spital, iar prin telefon va fi mai ușor. Medicul îi va spune pacientului: «Arată fruntea» sau altceva. Cu această inițiativă au venit doctorii, iar eu am susținut-o. În buget nu-s bani, de aceea o să achit din banii obținuți din vânzarea automobilului”, a declarat Usatîi.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente