România va dona Republicii Moldova 500 000 de măști, 50 000 de combinezoane și va aloca 3,5 milioane de euro pentru lupta împotriva COVID-19

fdfd

Echipa de medici și asistenți medicali cu specializări în Anestezie și Terapie Intesivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă din România au ajuns în Republica Moldova pentru a desfășura activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu COVID-19. De asemenea, medicii de peste Prut vor instrui personalul medical din Bălți, Chișinău și Cahul pentru o perioadă de 15 zile.

„Vedem că această pandemie într-un scurt timp, foarte scurt, a schimbat funcționalitatea statelor afectate, dar am observat și dezvoltarea abilităților empatice ale cetățenilor. Medicii sunt eroii din prima linie care salvează oamenii”, a menționat ministra Viorica Dumbrăveanu.

„Sunt onorat să însoțesc misiunea medicală a României, care urmează să lucreze împreună cu medicii din Moldova. Echipa de medici din România este una complexă, este formată din 52 de persoane, dintre care 41 sunt medici și asistenți medicali voluntari. Guvernul României va dona Republicii Moldova 500 000 de măști, 50 000 de combinezoane și urmează să ofere un sprijin de 3,5 milioane de euro”, a declarat Bogdan Aurescu, ministrul de externe al României.

„Misiunea medicală din România va însemna o misiune de schimb de experiență între medici, astfel sunt convins că va fi în beneficiul pacienților Republicii Moldova. A durat doar câteva zile ca această misiune să se constituie. Mai mulți voluntari au dorit să facă parte din această echipă”, a spus Raed Arafat, medic român și secretar de stat al MAI din România.

Medicii din România urmează să fie repartizați în spitalele din Republica Moldova, unde vor activa timp de 15 zile.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente