O companie din Bălți este gata să coase costume de protecție pentru medicii din țară și caută angajați

costume

Republica Moldova ar avea posibilitatea să nu mai importe echipament de protecție în lupta împotriva COVID-19. Compania „Miso Textile” din Bălți este gata să coasă costume speciale pentru toți medicii din țară. Administrația întreprinderii, specializată în producerea echipamentelor în domeniul industriei de prelucrare, a declarat că sunt gata să se reprofileze. Pentru asta, compania are nevoie de o stofă specială.

„Pentru costume de protecție medicinale, trebuie o altă stofă, cu altă densitate. În cazul în care Guvernul Republicii Moldova va avea nevoie de costume de protecție pentru medicii noștri, compania noastră ar putea examina o asemenea solicitare. La prezentarea de materie primă, noi am putea să coasem pentru orașul Bălți costume pentru protecția medicilor”, a declarat Valentin Casapu, director „Miso Textile” Bălți, transmite nordnews.md.

La întreprindere muncesc 200 de oameni, iar administrația este încă în căutare de forță de muncă. Un costum de protecție este cusut în maximum patru minute.

„Avem un contract pentru o cantitate foarte mare. Mai mult, noi vrem să ne creștem capacitatea. Cantitatea pe care o avem noi ar asigura nu doar jumătate de Europă, dar ar asigura, cred eu, lumea întreagă cu așa echipamente”, a adăugat Casapu.

Ieri, presa din Republica Moldova a scris că o companie autohtonă a exportat în capitala Poloniei un lot de 5 000 de salopete de protecție. Administrația companiei „Miso Textile” din Bălți a declarat că este vorba despre echipament utilizat în industria chimică și dezinfectarea spațiilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente