(foto) Carantina din afara casei tale. Cum decurge o zi din viața proprietarului Uptown și cine e „Albăstrica”

iPiccy-collage

Starea de urgență a fost introdusă în Moldova de mai bine de o lună, perioadă în care cetățenii responsabili ies din casă doar când e vorba despre urgențe. Această pandemie și normele impuse de ea au schimbat radical viața și activitatea întregului glob. În acest material vorbim cu Andrei Ciobanu, proprietarul localului Uptown din Capitală. Tânărul ne spune cu ce provocări se confruntă și de ce ar vrea ca lucrurile să revină în albia normalității de odinioară.

Uptown e un local din Capitală care se face cunoscut cu seri acustice, concerte live, mâncare gustoasă și ospitalitate. De când a fost introdusă starea de urgență, localul a fost nevoit să-și închidă ușile pentru vizitatorii obișnuiți cu atmosfera de acolo. „Carantina mi-a schimbat radical modul de muncă. Vânzările au scăzut drastic, de 10 ori, și din păcate majoritatea persoanelor angajate sunt în șomaj tehnic. Respectiv acum, zilnic, trebuie să mă isprăvesc de sine stătător cu mai multe sarcini.”

Pentru a menține localul pe val, Andrei a pus accent pe livrări. „Ne este foarte greu acum, cu greu reușim să ieșim la zero cu profitul. Mențin «flacăra aprinsă», ca să nu dispărem din vizor și să aibă angajații mei un venit.”

Unde a dispărut „Albăstrica”

Și pentru că Uptown mereu ieșea în evidență datorită originalității, Andrei a hotărât să facă livrările singur și a scos-o din garaj pe „Albăstrica”, o mașină cu adevărat specială. „Această mașină bucură ochii și entuziasmează, exact ce le trebuie oamenilor în această perioadă – un pic de zâmbet.”

Totuși, „Albăstrica” nu a reușit prea mult timp să defileze pe străzile orașului. „E o mașină în vârstă, a reușit deja să se defecteze un pic, de aia am ascuns-o în garaj, acum fac livrări cu mașina mea zilnică.”

Cele mai întrebate bucate din meniu

În timpul pandemiei, dar și în afara ei, la Uptown se pune un accent sporit pe igienă. „Folosim dezinfectant special dedicat pentru suprafețele de lucru.” Totuși, în ceea ce ține de interacțiunea cu clienții, pandemia a impus anumite ajustări. „Păstrăm distanța socială, folosim tot setul de protecție, folosim măști, dezinfectanți, mănuși de unică folosință.”

Indiferent de perioadă, tuturor le place să mănânce gustos. Andrei spune că în prezent, cele mai întrebate sunt ofertele proaspăt apărute. „Cele mai populare poziții din meniu sunt noile oferte combo, unde la un preț avantajos poți combina bucate din felul întâi și felul doi.”

„Îmi lipsesc evenimentele din Uptown

Pentru că e dedicat în totalitate muncii pe care o face, pe timp de pandemie Andrei și-a asumat mai multe responsabilități, iar ziua lui de lucru are acum 10 ore. „După ce mă trezesc și iau micul dejun, merg la local. Acolo îmi petrec toată ziua (11.00-21.00). Fac livrări, administrez rețelele sociale ale localului, uneori merg și după produse, deși optez pentru livrare.”

Când revine acasă, primul lucru pe care îl face este să se detașeze de rutina zilnică prin intermediul muzicii. „Am multe hobby-uri, primul este muzica. Când ajung acasă, cânt la bass sau la chitară, privesc un documentar, mai gătesc câte ceva.”

Andrei recunoaște că această carantină l-a făcut să aprecieze lucrurile mărunte. „Mă face fericit faptul că pot petrece mai mult timp cu motanul meu, pot face muzică și îmi plac weekendurile libere.” Totuși, tânărul menționează că îi lipsește „viața” care pulsa în Uptown deja de șase ani. „Îmi lipsesc evenimentele din Uptown, îmi lipsește lumea care vine permanent la noi, cu mulți dintre ei am devenit buni amici sau chiar prieteni.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente