„Cozonacii deja vor fi sfințiți la Franzeluța”. Ministrul de interne a spus ce restricții vor fi în perioada sărbătorilor pascale

images_cms-image-000014225

Ministerul Afacerilor Interne a explicat cum se vor desfășura activitățile de sfințire a cozonacilor în perioada pascală și care sunt restricțiile pentru oameni.

Astfel, ministrul de interne a declarat că MAI va asigura transportarea episcopilor la aeroport pentru a prelua Focul Haric, după care ei îl vor transmite pe rând fiecărei biserici din Moldova.

De asemenea, Pavel Voicu a recomandat oamenilor să procure produsele necesare pentru această sărbătoare doar din magazinele specializate. Le-a mai sugerat să nu iasă din casă fără măști și mănuși de protecție.

Locuitorii din sate vor scoate merindele și cozonacii în stradă, iar preoții vor merge și le vor sfinți.

În orașe, nu se va admite această practică, însă ministrul a dat asigurări că mitropolia va sfinți cozonacii la Franzeluța și la alte întreprinderi, astfel încât oamenii vor putea procura cozonacii deja sfințiți la magazine.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente