În perioada anilor 2014-2018, locurile de muncă cu salariul de până la 3 000 de lei s-au diminuat

locuri-de-munca-in-roman-1

Potrivit BNS, locurile de muncă vacante, până în anul 2018, au crescut cu 30 %. În perioada anilor 2014-2018 au fost create mai multe locuri noi de muncă în așa domenii ca: industria prelucrătoare, comerț cu ridicata și amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și motocicletelor, sănătate și asistență socială, administrație publică și apărare, asigurări sociale obligatorii și construcţii.

Potrivit raportului pe activități economice și ocupații realizat de ANOFM, a fost constatat faptul că a devenit din ce în ce mai dificilă ocuparea locurilor de muncă vacante. Acest lucru poate fi observat cel mai bine în cererea hipersolicitată de muncitori calificaţi şi asimilaţi și operatori la maşini şi instalaţii, asamblori de maşini şi echipamente. Totodată, cererea de muncitori necalificați, dimpotrivă  s-a diminuat.

Conform datelor ANOFM, în perioada de referință se remarcă o creștere a numărului de locuri vacante cu salarii mai mari. Cel mai mult a crescut numărul locurilor vacante cu salarii între 3 001 și 5 000 de lei, urmate de locurile cu salarii de peste 5 001 lei. Ponderea locurilor vacante care oferă un salariu sub 3 000 de lei s-a diminuat cu 35,4 %.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente