(video) Republica Populară Chineză a donat trei tone de ajutor umanitar Republicii Moldova

ghfhhf

Astăzi a avut loc ceremonia de donare a unui lot de ajutor umanitar Republicii Moldova din partea guvernului chinez. Igor Dodon a zis că în viitorul apropiat urmează să mai fie aduse încă 40 de tone de ajutor sub formă de medicamente și utilaje pentru spitalele din Moldova.

„Coronavirusul nu are granițe și doar prin eforturi comune îl vom învinge. Am venit să ajutăm partenerii noștri permanenți în această epidemie și suntem siguri că moldovenii vor câștiga în fața acestei pandemii”, a declarat ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.

Viorica Dumbrăveanu a spus: „Pe parcursul pandemiei COVID-19, Republica Moldova a fost ajutată de mai multe ori de poporul chinez”.

„Vreau să le mulțumesc prietenilor noștri din China. Acesta este deja al doilea lot de suport sub formă de teste oferit de China Republicii Moldova. Aici e vorba de circa trei tone de ajutor umanitar, în mod special sunt consumabile de care au nevoie medicii din Republica Moldova. Săptămâna viitoare, cu suportul prietenilor din China și din Federația Rusă, care ne-au pus la dispoziție un avion militar, vom mai aduce încă 40-45 de tone de consumabile, medicamente, teste, utilaje necesare pentru a face față acestei pandemii”, a spus Igor Dodon.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente