În ultimele 24 de ore, în țară au intrat 1 600 de persoane. 227 de moldoveni s-au întors acasă cu rute charter

wh_cs

În ultimele 24 de ore, la punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 437 de traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 600 de traversări persoane, dintre care 780 de treceri la frontiera moldo-română, 593 de treceri la frontiera cu Ucraina și 227 de treceri a frontierei aeriene (rute charter).

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:

# PTF Leușeni – 504 traversări persoane;
# PTF Aeroport Chișinău – 227 de traversări persoane (rute charter);
# PTF Tudora – 223 de traversări persoane;
# PTF Sculeni – 166 de traversări persoane;
# PTF Otaci – 168 de traversări persoane.

În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 437 de persoane și completate 1 600 de fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1 377 de Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent. Trei călători au prezentat stare subfebrilă și conform procedurii de operare a fost anunțat Serviciul de urgență 112, care a și preluat persoanele.

În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnați la intrarea în țară a două rute charter din Londra și Lisabona 220 de pasageri moldoveni.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore, au înregistrat 60 de apeluri de la cetățeni, la care s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente