Mitropolia a decis! Paștele Blajinilor se amână pentru luna iunie

cms-image-000090407

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a decis să amâne celebrarea sărbătorii Paștele Blajinilor pentru luna iunie. Anunțul a fost postat pe pagina oficială a mitropoliei.

În urma unei întrevederi cu Igor Dodon, mitropolia a luat mai multe hotărâri, iar una dintre acestea ține de celebrarea Paștilor Blajinilor: „Celebrarea sărbătorii Paștele Blajinilor se va amâna pentru datele de 6, 7 și 8 iunie 2020, în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt (a Cincizecimii)”.

Paștele Blajinilor este o sărbătoare religioasă și are la bază pomenirea celor decedați și anume a rudelor și prietenilor apropiați. De Paștele Blajinilor, credincioșii vizitează mormintele rudelor/apropiaților de la cimitire, le aduc în ordine, iar după slujbă preoții săvârșesc sfințirea lor. În acest an, sărbătoarea urma să aibă loc în data de 27 aprilie.

De asemenea, în cadrul întâlnirii cu Igor Dodon, mitropolia a stabilit că slujbele de Paști vor fi transmise la radio și TV. Totodată, s-a anunțat și despre aducerea Focului Haric în Moldova: „Focul sfânt va fi adus de la Ierusalim, sâmbătă, 18 aprilie 2020, şi va fi distribuit delegaţiilor eparhiilor din cadrul mitropoliei noastre la Aeroportul Internaţional Chișinău, care ulterior va fi repartizat prin protopopiate fiecărei parohii”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente