Începând cu ziua de mâine, persoanele cu forme ușoare de COVID-19 vor fi tratate la domiciliu

coronavirus-graphic-web-feature

Începând cu ziua de mâine, în Moldova va fi implementat tratamentul la domiciliu pentru persoanele cu forme ușoare de COVID-19. Anunțul a fost făcut de ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, începând cu ziua de mâine, în spitale vor fi internate doar persoanele cu forme grave de COVID-19, persoanele infectate care au o vârstă mai mare de 60 de ani, persoanele infectate care au concomitent și alte maladii, copiii și gravidele.

„Asistența medicală primară are un rol foarte important în controlul COVID-19. Rolul medicului de familie este de a asigura tratamentul la domiciliu a formelor ușoare de COVID-19. Acum suntem la etapa de răspândire comunitară. De mâine începe tratarea la domiciliu. Avem aprobat un protocol clinic pentru medicii de familie. Toți medicii de familie au fost instruiți privind tratamentul la domiciliu al pacienților cu forme ușoare de COVID-19. Pacienții vor avea o fișă de monitorizare și vor fi consultați de medicul de familie prin telefon”, a explicat reprezentanta Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc.

De asemenea, persoanele care se vor trata la domiciliu vor primi un filmuleț care le va servi drept ghid de tratament. Conform reprezentanților Ministerului Sănătății, filmulețul va ajuta persoana să se automonitorizeze, de exemplu să știe cum să-și măsoare corect temperatura sau să-și verifice respirația.

Medicii de familie vor monitoriza starea de sănătate a pacienților infectați cu COVID-19, iar în cazul în care vor apărea semne clinice, vor solicita internarea acestora în instituții medicale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente