(video) Un bloc de locuit din centrul Capitalei a fost plasat în carantină pentru 14 zile

92054632_1599197793565161_6685296705677557760_o

Un bloc de locuit din centrul Capitalei a fost plasat în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Decizia a fost adoptată de Celula de criză pentru supraveghere permanentă a evoluţiei infecţiei COVID-19 a sectorului Centru, după ce doi locatari au fost testați pozitiv cu COVID-19.

Astfel, în această perioadă locatarii vor fi nevoiți să respecte regulile de mai jos.

# Ieșirea din domiciliu (bloc) doar a unui membru al familiei, doar o singură dată pe zi, pentru o perioadă maximă de până la 30 de minute, pentru asigurarea cu alimente și medicamente, fără a contacta cu alte persoane, prin completarea unei declarații pe propria răspundere și a unui permis special.
# Locatarii blocului vor anunța zilnic medicul de familie despre starea de sănătate generală personală și a întregii familii.
AMT Centru/Centrele Medicilor de Familie unde sunt înregistrați locatarii blocului de locuințe vor asigura monitorizarea stării de sănătate a locatarilor prin intermediul telefonului.

Inspectoratul de Poliție Centru va monitoriza respectarea regimului de izolare de către locatarii blocului. Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente