„Comunitatea contează!” – o campanie de mobilizare pentru a ajuta persoanele defavorizate 

cover comunitatea

Peste 200 de pensionari și persoane defavorizate beneficiază de o masă caldă pe zi în cadrul campaniei „Comunitatea contează!”. Acțiunea a fost lansată de Asociația Restaurantelor „MĂR”, în colaborare cu inițiativa „Împreună împotriva COVID-19” și fundația „Regina Pacis”. Scopul campaniei este susținerea persoanelor cu vârsta înaintată, care prezintă un risc mai mare de infectare cu COVID-19.

Timp de o săptămână, în cadrul campaniei „Comunitatea contează!”, persoanele care fac parte din categoria de risc au beneficiat de un prânz cald la domiciliu. Acest lucru a fost posibil datorită suportului financiar al mai multor companii din țară, dar și a voluntarilor asociațiilor „Împreună împotriva COVID-19” și „Regina Pacis”, care oferă zilnic asistență persoanelor vizate.

Prânzurile vor fi livrate persoanelor în vârstă și celor defavorizate în perioada situației de criză, cu scopul de a reduce deplasările acestora, pentru a evita o posibilă infectare cu coronavirus de tip nou.

„În aceste momente dificile, este important să fim solidari și responsabili pentru comunitatea noastră. Considerăm că susținerea persoanelor în vârstă și a celor cu nevoi speciale, care nu pot ieși din casă pentru a-și procura produse alimentare, este extrem de necesară în această perioadă. Suntem alături de comunitate, asociațiile de voluntariat și autorități, pentru că doar împreună, prin coagularea eforturilor, putem să depășim această perioadă de criză”, a declarat unul dintre donatorii campaniei, Oleg Bacalov, directorul companiei Acvilin Grup.

De asemenea, campania „Comunitatea contează!” își propune mobilizarea companiilor comerciale pentru a ajuta atât persoanele dezavantajate, cât și sectorul HoReCa ce prepară prânzuri pentru beneficiari.

„Sectorul HoReCa este unul dintre cele mai afectate sectoare. În prezent, 90 % dintre localuri și-au suspendat activitatea. Prepararea acestor prânzuri calde oferă posibilitatea localurilor să plătească salariile, ceea ce le permite să evite disponibilizarea personalului și furnizorilor de produse alimentare”, a declarat președinta Asociației Patronale a Restaurantelor „MĂR”, Aneta Zasavițchi.

Orice agent economic se poate alătura campaniei sociale „Comunitatea contează!” pentru a oferi suport persoanelor în etate și defavorizate, prin antrenarea sectorului HoReCa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente