Renato Usatîi va organiza o cursă charter Beijing-Chișinău pentru a aduce echipament medical

5e173f5324fe12284b36caa4

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a declarat că intenționează să organizeze o cursă charter din Beijing pentru a aduce din China echipament medical necesar: măști, mănuși, costume, viziere etc.

„Am discutat cu agenții economici din China care se ocupă cu exportul și am găsit tot necesarul pentru țara noastră. Mă refer la măști de protecție respiratorie. Cel mai scump exemplar costă 3,75 dolari. Măștile acestea sunt cele mai bune din lume. Ecranele de protecție costă 0,75 dolari bucata. Prețul acestui avion charter este de circa 210 000 de euro. Este vorba de Boeing 737-800 care poate aduce circa 100 de metri cubi de echipament vital necesar pentru spitale, și anume costume de calitate care costă 13 dolari. Costumele care se vând în Moldova (40 de dolari), în China costă 7 dolari”, a spus Renato Usatîi.

Primarul a venit cu o propunere pentru agenții economici – să contribuie cu echipament medical de calitate din China, care ulterior să fie adus cu acest avion în Moldova. „Agenții economici nu vor achita pentru această cursă”, a spus Usatîi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente