În anul 2019, volumul total al traficului de Internet mobil prin smartphonuri a depășit 52 de milioane de gigabayți

A man holds his smartphone which displays the Google home page, in this picture illustration taken in Bordeaux, Southwestern France
Foto: kbc.co.ke

În anul 2019, a crescut numărul total al utilizatorilor de Internet mobil 4G. Cifra a crescut cu 51,6 %, în comparație cu anul 2018 și a însumat aproape 1,55 milioane de persoane.

Așadar, circa 1,45 milioane de utilizatori au accesat Internetul prin intermediul smartphonurilor, iar circa 97 000 de oameni au utilizat Internetul mobil dedicat (prin modemuri/carduri), arată datele Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Datele prezentate de către companiile Orange Moldova, Moldcell şi Moldtelecom (Unite) arată că numărul total al utilizatorilor de Internet mobil în baza tehnologiilor 2G, 3G, 4G și prin acces dedicat s-a majorat cu 9,8 % și a totalizat circa 2,38 milioane de utilizatori. Aceste date arată că 88,8 % din populație are acces la serviciile de Internet mobil.

Traficul generat de utilizatorii de Internet mobil prin intermediul smartphonurilor a crescut cu 47,2 % și a alcătuit 52,45 milioane de gigabyți, iar traficul generat de cei care au utilizat accesul dedicat la Internet a totalizat peste 52,27 milioane de gigabyți.

În anul 2018, traficul generat de utilizatorii de Internet mobil prin intermediul smartphonurilor a constituit circa 36 de milioane de gigabyți.

Astfel, odată cu creșterea numărului de utilizatori și a traficului generat de aceștia, volumul total al vânzărilor de servicii de acces la Internet mobil a însumat aproximativ 1,18 milioane de lei.

La sfârșitul anului 2019, cei trei furnizori de servicii de acces la Internet mobil deţineau, în funcţie de veniturile obținute din vânzarea acestor servicii, următoarele cote de piaţă: Orange Moldova – 63,4 %, Moldcell – 27,8 % şi Moldtelecom – 8,8 %.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente