Cooperarea internațională continuă online la UTM, prin intermediul programului Fulbright Specialist

iPiccy-collage

Chiar dacă #StămAcasă, activitatea de cooperare internațională continuă online, la mii de kilometri distanță.

Programul Fulbright Specialist, prin care universitățile au posibilitatea să invite experți din SUA în vederea transferului de cunoștințe și dezvoltarea competențelor prin proiectele aprobate de Departamentul de Stat al SUA, a deschis pentru Facultatea Inginerie Economică și Business oportunitatea de a desfășura unul dintre cele trei proiecte aprobate pentru Universitatea Tehnică a Moldovei pe anul 2020 – Increasing interactions of FIEB and US Counterparts, cu suportul doctorei Valerie E. MOCK, fostă manageră IBM, autoare a 25 de cărți, scrie utm.md.

Cu regret, pandemia nu va permite demararea proiectului pe 24 aprilie 2020, după cum a fost prevăzut anterior, acesta fiind amânat pentru o dată ce va fi stabilită ulterior. Însă obiectivele și sarcinile acestuia vor avea în vizor prioritățile asupra cărora s-a convenit:

  • dezvoltarea activității de internaționalizare la FIEB, în special prin stabilirea și dezvoltarea unor parteneriate cu universitățile americane, ceea ce ar permite lansarea unor proiecte comune, asigurarea schimbului academic, organizarea studiilor de scurtă durată a studenților UTM;
  • organizarea unor seminare pentru cadrele didactice privind metodele noi de predare, educația digitală, fapt ce devine deosebit de important în condițiile actuale;
  • predarea unor lecții la ciclurile pentru licență și master pentru studenții FIEB.

Cu toate acestea, activitățile de cooperare au demarat online prin completarea de către cadrele didactice de la FIEB a unui chestionar ce reliefează domeniile de interes și posibilele arii de cooperare. Această informație va fi examinată de către doctora Valerie Mock și decanul FIEB, doctorul Rafael Ciloci, pentru a determina oportunitățile de colaborare și i-ar permite profesoarei Mock să identifice universitățile partenere din SUA care să interacționeze prin e-mail cu profesorii FIEB în vederea stabilirii unui traseu individual de internaționalizare.

Cu siguranță, atunci când proiectul va demara oficial, vor fi stabilite deja punțile de colaborare și interacțiunile utile pentru consemnarea unor rezultate notabile!

###

Valerie E. Mock este doctor în economie, profesor în Istoria businessului. Anterior, a beneficiat de o bursă Fulbright în Moldova, pe parcursul căreia a asigurat cursul de Marketing pentru studenții masteranzi de la FIEB. În mesajul de acceptare a ofertei, d-sa a menționat că va „reveni cu drag la UTM pentru a oferi ajutor în dezvoltarea FIEB”.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente