Pretorul sectorului Buiucani vine cu detalii despre blocul plasat în carantină: „Este un fost cămin”

Bloc-de-locuit-800×400

În data de 3 aprilie, un bloc de locuit din sectorul Buiucani al Capitalei a fost pus în carantină după ce au fost confirmate câteva cazuri de infectare cu virusul COVID-19 a unor locatari. Pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc, a venit cu mai multe detalii despre acest bloc la ședința operativă a serviciilor primăriei.

„Începând cu ziua de vineri, am luat decizia de a institui carantina blocului situat pe adresa Alba Iulia 12. Vineri aveam cel puțin trei cazuri de COVID-19 în acel bloc. A fost o decizie dură, dar extrem de necesară. Blocul este un fost cămin cu grupuri sanitare comune, blocuri de bucătărie comune. Începând de sâmbătă, în preajma blocului sunt instalate două posturi de poliție, au fost repartizate modele de declarație pe proprie răspundere. Astfel, doar un singur membru adult are dreptul să iasă o dată pe zi (timp de 30 de minute) la magazin sau farmacie. De asemenea, am discutat cu toate magazinele din preajmă ca să le ofere prioritate persoanelor ce vin cu această declarație de ieșire din domiciliu”, a declarat Brânzaniuc.

Totodată, pretorul a spus că în cadrul blocului în două apartamente persoanele acumulau gunoi. În aceste cazuri s-a intervenit și se dezinfectează încăperile.

Reamintim că decizia de a pune blocul în carantină a fost adoptată în cadrul Celulei de Criză a sectorului. Astfel, în următoarele 14 zile, locatarii vor fi obligați să informeze zilnic medicul de familie despre starea lor de sănătate. Pe perioada de izolare, se permite doar unui membru matur din familie să iasă, cel mult o dată pe zi, pe o durată de maximum 30 de minute, pentru a procura produse alimentare sau medicamente, la necesitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente