Magistrații de la Judecătoria Buiucani au fost lideri la sancțiunile disciplinare în anul 2019

229(810,455)

În anul 2019, în privința judecătorilor au fost intentate 31 de cauze disciplinare. Cei mai mulți magistrați în adresa cărora au fost pornite aceste cauze sunt de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Aceste informații sunt prezentate în raportul cu privire la activitatea CSM și a instanțelor judecătorești în anul 2019.

Potrivit diagramei de mai jos, judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău și Judecătoria Chișinău sediul Centru sunt plasați pe locul în doi în clasament cu cinci cauze disciplinare intentate, iar pe locul trei este Judecătoria Chișinău sediul Râșcani cu trei cauze disciplinare.

În total, 21 de magistrați din Chișinău au fost vizați în cauze disciplinare, iar trei magistrați – din Cahul. În celelalte judecătorii din Moldova au fost înregistrate câte o cauză disciplinară.

Aplicarea sancțiunii disciplinare de către Colegiul disciplinar are drept scop atât corijarea conduitei judecătorului care a comis o abatere disciplinară, cât şi prevenirea pe viitor a unor fapte similare.

Analizând abaterile disciplinate constatate de Colegiul disciplinar, se atestă faptul că cea mai frecventă abatere disciplinară comisă de judecători este „încălcarea, din motive imputabile judecătorului, a termenelor de îndeplinire a acțiunilor de procedură, inclusiv a termenelor de redactare a hotărârilor judecătorești și de transmitere a copiilor acestora participanților la proces, dacă aceasta a afectat în mod direct drepturile participanților la proces sau ale altor persoane”.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente