Ivy League. Nouă cursuri gratuite de informatică oferite de universitățile de top din SUA

computer science
Foto: al.nd.edu

Am pornit o nouă rubrică pe #diez, în care dorim să te informăm despre cursurile gratuite în diverse domenii pe care le oferă universitățile de top din grupul Ivy League. Prima ediție este despre cursurile de informatică sau computer science oferite de Harvard, Princeton și multe altele. Cursurile sunt în limba engleză și complet gratuite, cu excepția plății pentru obținerea unui certificat.

Cele opt școli ale Ligii Ivy sunt printre cele mai prestigioase universități din lume. Acestea includ universitățile Brown, Harvard, Cornell, Princeton, Dartmouth, Yale, Columbia și Universitatea din Pennsylvania.

Cursurile online permit accesul la anumite lecții predate în cadrul acestor universități, de la informatică până la dezvoltare personală.

Iată cursurile oferite în domeniul informaticii:

# Introducere în informatică de la CS50 – Harvard

Subiectele includ abstractizare, algoritmi, structuri de date, încapsulare, gestionarea resurselor, securitate, inginerie software și dezvoltare web. Limbajele includ C, Python, SQL și JavaScript, plus CSS și HTML. Seturi de probleme sunt inspirate din domenii reale din biologie, criptografie, finanțe, criminalistică și jocuri.

# Algoritmi partea 1 și partea 2 – Princeton

Acest curs conține informațiile esențiale pe care orice programator trebuie să le cunoască despre algoritmi și structuri de date, cu accent pe aplicații și analiza științifică a performanței implementărilor Java. Partea I acoperă structuri de date elementare, sortare și algoritmi de căutare. Partea a II-a se concentrează pe algoritmi de procesare a graficelor și a șirurilor.

# Inteligență artificială – Columbia

Acest curs oferă informație despre tehnicile de bază pentru construirea sistemelor informatice inteligente și o înțelegere a modului în care se aplică inteligența artificială. Veți afla despre istoria ei, agenți inteligenți, căutare neinformată și euristică, agenți logici și probleme de constrângere.

# Stabilirea rețelelor software – Princeton

În acest curs, veți afla despre rețelele definite de software și despre cum se schimbă modul în care sunt gestionate, întreținute și securizate rețelele de comunicații.

# Robotică: percepție – Universitatea din Pennsylvania

Veți studia modul în care imaginile și videoclipurile sunt achiziționate de camerele montate pe roboți și transformate în reprezentări precum funcții și flux optic. Veți ajunge să înțelegeți cum se facilitează apucarea obiectelor prin calcularea poziționării 3D a obiectelor și navigarea realizată prin măsurarea vizuală a distanței și localizarea.

# Animație și mișcarea imaginilor generate de computer (CGI) – Columbia

Acest curs vă va arăta cum puteți crea animații reale, concentrându-vă pe aspectele tehnice ale animației CGI și vă va oferi de asemenea o privire asupra modului în care studiourile abordează arta animației.

# Programare C: indicatoare și managementul memoriei – Dartmouth

În acest curs, vom examina un concept cheie în orice limbaj de programare: utilizarea memoriei. Acesta se bazează pe conceptul de bază al indicatoarelor, discutat în programarea C: programarea modulară, managementul memoriei și introducerea utilizării mai avansate a indicatoarelor.

# Programare C: utilizarea instrumentelor și bibliotecilor LinuxDartmouth

Acest curs vă va permite să învățați să folosiți codul C în cadrul sistemului de operare Linux. Utilizarea bibliotecilor în C este un concept fundamental când vine vorba de partajarea codului cu alții. Pe lângă compilare și conectare, veți învăța de asemenea să treceți argumentele la un program executabil.

# Proiectarea și analiza algoritmilor – Universitatea din Pennsylvania

Veți afla despre algoritmi care funcționează în baza structurilor de date obișnuite, de exemplu sortarea și căutarea. De asemenea, veți învăța tehnici avansate de proiectare și analiză, cum ar fi programarea dinamică și algoritmi lacomi.

Autoare: Andreea Dudulică

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente