În premieră, savantul Oleg Lupan trece pragul a 10 000 de citări, potrivit Google Scholar

Oleg Lupan

Oleg Lupan, profesorul și omul de știință în fizica stării solide, microelectronică și nanotehnologii, titular al Departamentului Microelectronică şi Inginerie Biomedicală din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, UTM, a trecut pragul a 10 000 de citări ale publicaţiilor ştiinţifice, conform platformei Google Scholar Citations.

Este primul savant din Republica Moldova care reușește această performanță, numele său figurând în lista celor mai citați cercetători din lume, realizată de Web of Science (WoS).

Acest succes îl plasează pe Oleg Lupan în TOP 1 % mondial Highly Cited Researchers selectați în baza realizărilor și performanțelor excepționale pe tărâmul științei, propulsând astfel Republica Moldova, în premieră absolută, în fruntea acestei competiții internaționale. Pentru realizările științifice deosebite pe plan internaţional şi pentru aprecierea de care se bucură în cadrul Universităţii Tehnice a Moldovei, cel mai citat savant al UTM și RM a fost ales membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, transmite site-ul UTM.

„La Universitatea Tehnică a Moldovei avem o echipă profesionistă, care se dedică totalmente activităților de cercetare științifică, își diseminează cunoștințele în rândul studenților de la toate cele trei cicluri universitare și colaborează fructuos cu cele mai prestigioase universități și centre științifice din întreaga lume – Germania, Franța, SUA, România, Ucraina, Rusia, Portugalia, Anglia, Olanda, India etc.”, declară savantul Oleg Lupan, coautor al peste 180 de publicații cotate ISI (SCOPUS, indicele H=52, citări>8300) din totalul de aproximativ 360, inclusiv un patent înregistrat în SUA pe nanosenzori și 10 Brevete de invenție – în Republica Moldova.

Oleg Lupan este titular la Departamentul Microelectronică şi Inginerie Biomedicală, Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică din 2012, activând în sânul UTM timp de 27 de ani, trecând toate treptele de formare – inginer-electronist, lector, conferențiar, profesor universitar. Peste un sfert de secol și l-a dedicat educației tinerei generații și cercetării în cadrul unicei instituții de învățământ superior de profil ingineresc din R. Moldova! A activat și ca cercetător științific la cel mai mare Centru de cercetări științifice din Franța, CNRS, profesor, savant și expert invitat la prestigioase universități din SUA, Germania, Franța ș.a., poziții ocupate prin concursuri internaționale. Cercetările sale se concentrează pe elaborarea și integrarea nanomaterialelor în nanosenzori și dispozitive de dimensiuni sub 100 nm.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente