(foto) În ultimele 24 de ore, 480 de hectare de vegetație uscată au fost stinse în toată țara

Foto: facebook.com/dse.md

În ultimele 24 de ore pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 75 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație pe spații extinse. 

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în localități din raioanele Cahul, Cantemir, Vulcănești, Călărași, Șoldănești, dar și suburbii ale capitalei.

Peste 30 hectare de iarbă aprinsă au fost stinse de salvatori în localitatea Răciula, raionul Călărași, iar aproape 12 hectare de vegetație erau aprinse în satul Alcedar, raionul Șoldănești. De intervenția angajaților IGSU a fost nevoie și în Larga Nouă, raionul Cahul, unde au fost stinse 8 hectare de teren.

facebook.com/dse.md

Pompierii au intervenit și în câteva suburbii ale capitalei. La periferia localităților Dobrogea și Ghidighici au ars câte 10 hectare de vegetație, iar la Codru, pompierii au trebuit să stingă 33 de hectare de vegetație.

facebook.com/dse.md

Pompierii îndeamnă oamenii să nu aprindă resturile menajere, stufărișul și iarba uscată, întrucât în condiții de umiditate redusă și vânt, focarele se pot extinde pe suprafețe mari.

facebook.com/dse.md

În situații de risc, persoanele pot apela Serviciul 112.

În ultimele 24 de ore, 480 de hectare de vegetație uscată au fost stinse în toată țara.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente