(foto) Citește, desenează, gătește și chiar călătorește. Descoperă alfabetul activităților de carantină

iPiccy-collage

Carantina promite să fie lungă, dar asta nu înseamnă că va fi și plictisitoare. Acum trebuie să ne mobilizăm și să ne organizăm corect timpul pentru a le reuși pe toate, atât rezolvarea lucrurilor importante, cât și distracție, socializare și chiar călătorii. În acest sens, pentru a-ți fi de ajutor, corespondenta #diez din liceu, Nicoleta Lisevici, a alcătuit alfabetul activităților pe timp de carantină.

# A – aranjează-ți garderoba. Sunt sigură că atunci când ești la muncă, la liceu sau la universitate nu-ți ajunge timp să aranjezi hainele, carantina îți vine în ajutor.

# B – bea apă, hidratează-ți organismul. Sun o mulțime de aplicații care îți reamintesc să iei paharul cu apă, nu ai decât să le descarci pe telefon.

# C – citește o carte. Îndrăgește cărțile în perioada carantinei și recuperează acum filele necitite din trecut.

# D – desenează ceva. Se zice că toți ne putem învăța să desenăm dacă exersăm mult. Acum scuza că nu mai ai timp nu e actuală, trezește iubitorul de arta din tine.

# E – experimentează cu gătitul. Localurile unde ai putea manca gustos s-au închis, iar livrarea la domiciliu durează mult? Nu e o problemă. Devino tu șef!

# F – formează-ți deprinderi sportive. În speranța că pandemia va dispărea, fă sport pentru a arăta minunat la următoarea, neapropiată, vacanță sau doar pentru a-ți menține sănătatea.

# G – grădinărește. În cazul în care ai acasă un ghiveci cu flori și niște fructe sau legume, videoclipul de mai jos îți va fi de mare folos.

# H – hidratează-ți pielea. E ocazia minunată să deschizi și să experimentezi cu toate cremele din casă.

# I – imaginează-ți o călătorie. Vrei în India sau poate în Franța? Cumpără o sticlă de spumant potrivită și călătorește virtual pe străzile țărilor și orașelor îndrăgite. În plus, îți poți selecta o listă de curiozități despre locurile pe care urmează să le vizitezi când se termină pandemia.

# Î – învață o nouă limbă străină. Internetul oferă o gamă largă de platforme unde poți învăța o limbă străină nouă, timpul liber de care ai acum parte îți oferă posibilitatea de a ieși din carantină vorbind într-o limbă nouă.

# J – joacă-te. Jocurile online cu ceilalți ai casei sau cu animalele de companie sunt toate potrivite la acest capitol.

# L – lucrează asupra proiectelor și a ideilor la care ai renunțat în trecut. Recunoaște că au fost lucruri la care ai renunțat din cauza lipsei de timp. E moment ideal pentru a le reînvia.

# M – mănâncă sănătos. Nimic mai mult. Deprinde abilitatea de a te alimenta sănătos. Acum ai mult timp pentru a-ți face meniuri delicioase.

# N – notează-ți zilnic un citat care te motivează. Acum diminețile sunt mai liniștite, a dispărut graba în care ne pregăteam pentru a pleca la muncă, universitate sau liceu. Poți medita de dimineață și să-ți notezi un citat care te motivează sau te inspiră.

# O – organizează-ți biroul, masa de lucru sau desktopul PC-ului. În timpul carantinei, ne învățam să fim mai organizați.

# P – privește un film sau serial. Probabil cel mai mult în perioada carantinei a crescut ratingul platformelor online care difuzează filme sau seriale, căci cu toții am început a privi filmele și serialele pe care le tot amânam.

# R – rezolvă integrale, sudoku sau alte jocuri din reviste. Amintește-ți de copilărie.

# S – stai acasă. Probabil veriga principală pentru toate celelalte ocupații.

# Ș – șterge praful și, preferabil, dezinfectează toate suprafețele din casă. Curățenia e la ordinea zilei.

# T – testează-ți abilitățile lingvistice. Realizează teste online despre gramatica limbii române. Util și interesant!

# Ț – ține un discurs în limba engleză sau în altă limbă străină în fața oglinzii pentru a-ți dezvolta abilitățile de comunicare în acea limbă.

# U – uită de toate supărările și împacă-te cu cei cu care nu vorbești. E perioada în care trebuie să fim buni și ocazia minunată pentru a ne cere scuze.

# V – vorbește cu prietenii. Apelurile video și audio nu lipsesc în această perioadă, doar deschidem telefonul și întâlnirea virtuală e gata.

# Z – zâmbește. Circumstanțele nu sunt cele mai plăcute, însă acceptăm zâmbind carantina și astfel ajutăm la diminuarea riscului de infectare.

Nu am putut găsi activități care să înceapă cu literele „x”, „y”, „w” și „q”, însă sperăm că te vei apuca de restul activităților sugerate. Tu ce literă alegi?

Autoare: Nicoleta Lisevici

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente