Bugetarii vor mai avea încă 10 zile libere. „Această perioadă va fi recuperată ulterior”

chicu

Bugetarii din Moldova vor mai avea 10 zile libere. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul țării, Ion Chicu, în cadrul declarațiilor de după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. 

Inițiativa de a oferi bugetarilor încă 10 zile libere vine în urma ședinței din cadrul punctului focal. În timpul briefingului de presă susținut de ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, de prezentare a informațiilor actualizate privind controlul infecției prin coronavirusul de tip nou la nivel național, oficiala a anunțat că bugetarii ar mai putea avea două săptămâni libere și că a înaintat această recomandare Comisiei pentru Situații Excepționale.

Bugetarii vor sta acasă în perioada 7 aprilie-17 aprilie. În același context, prim-ministrul a menționat că această perioadă poate fi extinsă până pe 28 aprilie dacă situația epidemiologică se va înrăutăți. Zilele acestea vor fi recuperate după ridicarea stării de urgență. „Probabil va trebui să revenim la regimul de muncă de șase zile. Conducătorii, autoritățile pot convoca la serviciu și în această perioadă persoanele care sunt de strictă necesitate.”

De asemenea, ministrul a menționat că salariile vor fi păstrate și vor fi achitate integral.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente