Sistemul medical din Moldova înregistrează 215 cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19. 55 % sunt din Ștefan Vodă și Soroca

doctori

Aproape o treime din cazurile înregistrate în Republica Moldova sunt cazuri ale lucrătorilor medicali care încearcă să ajute în lupta împotriva COVID-19.

Astăzi s-au înregistrat 21 de cazuri noi de contaminare în Ștefan Vodă și 25 de cazuri noi la Soroca. Din totatul de reprezentanți ai sistemului medical, 55 % sunt din aceste două raioane.

Astfel, în prezent sunt înregistrate 215 cazuri de infectare a lucrătorilor medicali, dintre care: 52 de cazuri la Ștefan Vodă, 75 de cazuri la Soroca, opt cazuri la Spitalul de psihiatrie (transmitere habituală, comunitară), opt cazuri la instituții medicale private, farmacii – două cazuri. Celelalte cazuri sunt înregistrate în cadrul instituțiilor medicale municipale și raionale.

Amintim că până în prezent, pe teritoriul țării au fost înregistrate 752 de cazuri pozitive de COVID-19, dintre care 27 de persoane tratate și 12 decese din cauza noului virus (două persoane din sistemul medical).

Ministerul Sănătății recomandă cetățenilor:

# să stea acasă! Evitați la maximum posibil locurile publice;
# dacă sunteți nevoiți să ieșiți din casă, păstrați distanța socială de minimum 1 m;
# celor care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au intrat în contact cu o persoană infectată: autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei, și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de trei ori pe zi;
# spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;
# respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);
# la primele simptome de boală, precum tuse, febră, eliminări nazale, apelați de urgență Serviciul 112.

În Moldova a fost lansată o platformă care îți arată în timp real evoluția numărului de cazuri în țară, care include și o hartă interactivă cu repartizarea cazurilor pe regiuni, dar și pe segmente de vârstă. Vezi AICI harta.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente