(video) Ilan Șor spune că ar avea o dovadă a presiunilor pe care le exercită Dodon asupra Curții de Apel Cahul

dovada

Liderul Partidul Politic „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, a prezentat vineri, 3 aprilie, noi dovezi ce demonstrează că asupra Curții de Apel Cahul, unde este examinat dosarul său, sunt exercitate presiuni enorme de către președintele Igor Dodon, prin intermediul unor persoane din anturajului său, urmărindu-se emiterea unei sentințe convenabile guvernării în așa-zisul „dosar Șor”.

În imaginile video pe care le-a făcut publice Ilan Șor pe Facebook, este surprins fostul consilier pe probleme juridice al lui Dodon, Maxim Lebedinschi, într-o discuție cu președintele Curții de Apel Cahul, Ruslan Petrov. Reamintim că Lebedinschi a fost promovat anul trecut de Dodon în funcția de Secretar al Comisiei Electorale Centrale.

Ilan Șor precizează că discuția a avut loc miercuri, 1 aprilie „în plină pandemie, când autoritățile îndeamnă cetățenii să nu iasă din casă fără motive întemeiate”.

Întâlnirea dintre cei doi a avut loc în spatele sediului Curții de Apel Cahul, iar Ilan Șor menționează că Lebedinschi nu a făcut în zadar 400 de kilometri tur-retur de la Chișinău la Cahul.

„Este clar pentru oricine că Lebedinschi nu a mers pur și simplu la Cahul, dar discută cum să pună punct dosarului Șor. Bineînțeles că ilegal și fără expertiză, dar să pună punct”, comentează Ilan Șor.

El amintește că de un an autoritățile tergiversează dosarul său din cauza unei expertize pe care nu vor să o facă, deoarece ar demonstra adevărul declarațiilor sale despre faptul că toate companiile care îi aparțineau au rambursat creditele contractate de la Banca de Economii a Moldovei. Șor se arată convins că presiunile exercitate de instanța de la Cahul urmăresc emiterea unui verdict favorabil guvernării.

„Nu vă grăbiți să îndepliniți comenzile neoficiale ale lui Dodon, nu fiți slugile lui, pentru că este clar pentru oricine că pentru Dodon a început numărătoarea inversă. Toți înțeleg că epoca bandei lui Dodon se termină. Toți știu că va învinge la alegerile prezidențiale doar dacă va fi singurul candidat”, susține Ilan Șor.

El a mai declarat că încă de săptămâna trecută avocații săi au cerut transferarea dosarului său la oricare altă instanță din țară, deoarece nu poate avea încredere în cea de la Cahul în condițiile în care se fac presiuni mari asupra ei și se comit abuzuri.

Ilan Șor a amintit și de situația recentă când, în plină stare de urgență, un complet de judecători de la Curtea de Apel Cahul a fost convocat doar ca să fie examinat dosarul său.

„Am cerut deja transferarea dosarului în oricare altă instanță, deoarece Curtea de Apel Cahul este o instanță capturată de Dodon”, a declarat Șor, menționând că Dodon a capturat justiția și uzurpează puterea în stat.

Ilan Șor a reiterat că este gata să se prezinte în instanță în cel mai scurt timp dacă va fi anulat mandatul de arest pe numele său, iar ședințele de judecată vor fi publice.

Totodată, el a anunțat că va transmite imaginile video la procuratură menționând că, într-o țară normală, persoanele responsabile ar fi trebuit să demisioneze.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente