UEFA a amânat toate meciurile echipelor naționale programate pentru luna iunie

2570699_w1

UEFA a amânat toate meciurile echipelor naționale din luna iunie. Decizia a fost anunțată în urma ședinței prin conferință video cu secretarii generali ai tuturor celor 55 de asociații membre ale UEFA.

Vezi mai jos care sunt deciziile adoptate de forumul fotbalistic.

# Toate meciurile echipelor naționale masculine și feminine programate pentru luna iunie 2020 se amână până la comunicatele viitoare. Această decizie se referă la meciurile play-off pentru EURO 2020 și meciurile de calificare pentru EURO 2021 la fotbal feminin.

# Toate celelalte meciuri sub egida UEFA, inclusiv și meciurile amicale internaționale centralizate, rămân amânate până la comunicatele viitoare.

# Competițiile echipelor naționale de juniori:

(I) turneul final al Campionatului European Under-17 planificat pentru mai 2020 se anulează;

(II) turneul final al Campionatului European Under-19 la fotbal feminin planificat pentru iulie 2020 se anulează;

(III) turneul final al Campionatului European Under-17 la fotbal feminin planificat pentru mai 2020 se amână până la comunicatele viitoare (deoarece este o competiție de calificare pentru Campionatul Mondial U-17 la fotbal feminin);

(IV) turneul final al Campionatului European Under-19 planificat pentru iulie 2020 se amână până la comunicatele viitoare (deoarece este o competiție de calificare pentru Campionatul Mondial U-19).

# Finalele Ligii Campionilor la futsal programate pentru aprilie 2020 se amână până la comunicatele viitoare.

# Termenul-limită pentru competițiile UEFA pentru cluburi, ediția 2020/21 se amână până la comunicatele viitoare, în particular ce ține de procesul de admitere și înregistrarea jucătorilor. UEFA va stabili noi termeni-limită în timpul apropiat.

Referitor la licențierea cluburilor și fair play-ul financiar

Comitetul Executiv a reiterat angajamentul deplin față de licențierea cluburilor și fair play-ul financiar și a ajuns la concluzia că circumstanțele excepționale curente necesită careva intervenții specifice pentru a facilita lucrul asociațiilor naționale și al cluburilor.

A fost susținută propunerea de a oferi asociațiilor naționale mai mult timp pentru a încheia procesul de licențiere a cluburilor, înainte ca procesul de admitere pentru următorul sezon al competițiilor UEFA pentru cluburi să fie redefinit.

Ca rezultat al măririi incertitudinii generate de evenimentele extraordinare care au loc, Comitetul Executiv de asemenea a decis să suspende dispozițiile referitoare la licențierea cluburilor ce țin de pregătirea și evaluarea informației financiare viitoare a cluburilor.

Această decizie se aplică exclusiv pentru participarea în competițiile UEFA pentru cluburi, ediția 2020/21.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente