(foto) Lucrările de reparație a Complexul Memorial „Eternitate” continuă și pe timp de situație de urgență

memorial-ZdG-2020-2-768×512

Lucrările de reparație a Complexul Memorial „Eternitate” continuă chiar și pe timp de epidemie. Chiar dacă în această perioadă mai grea pentru economia țării experții recomandă ca bugetul să fie repartizat cât mai rațional și să fie evitate investițiile care nu sunt prioritare, autoritățile nu au refuzat să înceapă lucrările de renovare a complexului, care costă peste 2,3 milioane de lei, scrie zdg.md.

Conform documentului aprobat de guvern, alocarea resurselor financiare pentru lucrările de reparaţie a Complexului Memorial „Eternitate”, desfăşurarea procedurii de achiziție a lucrărilor de reparaţie și efectuarea lucrărilor de reparaţie se vor realiza în perioada februarie-mai 2020.

La mijlocul lunii martie, mai exact pe 13 martie, când în Moldova erau înregistrate opt cazuri de coronavirus, iar autoritățile se pregăteau să decreteze „stare de urgență” în legătură cu răspândirea virusului care a ucis, în întreaga lume, peste 45 000 de oameni, la Agenția Achiziții Publice era înregistrat contractul semnat de Agenția Asigurare Resurse și Administrare Patrimoniu a Ministerului Apărării și firma „Magda” SRL pentru reparația elementelor de bază din cadrul Complexului Memorial „Eternitate”. Valoarea lui constituie 2,33 milioane de lei.

Sursă foto: zdg.md

În data de 31 martie, lucrările de reparație erau în toi. O panglică de culoare roșie înconjura intrarea principală, iar pe poartă era aplicată o foaie simplă, cu următorul mesaj: „Acces interzis. Lucrări de reparație”. Pe teritoriul complexului puteau fi observați câțiva bărbați și schele care înconjurau obiectivele supuse renovării. Se muncea și în afara complexului.

Sursă foto: zdg.md

Amintim că ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat în cadrul unei emisiuni că evenimentele preconizate pentru ziua de 9 mai vor fi anulate din cauza situației de urgență adoptate de parlament.

Citește articolul complet AICI.

Complexului Memorial „Eternitate” a fost reparat capital ultima dată în anul 2006, iar pentru reparația acestuia au fost cheltuite peste 35 de milioane de lei din bugetul de stat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente