(foto) Lucrările de la Centrul ,,Moldexpo” se finisează. Sunt pregătite 75 de paturi pentru pacienții bolnavi de COVID-19

91916333_2601691540052778_3641786328867143680_n

La Centrul Expozițional „Moldexpo” se finisează lucrările de amenajare a primului Centru de triere a pacienţilor suspecţi la COVID-19. Despre aceasta a anunțat Ion Ceban într-o postare pe Facebook. Președintele statului a menționat că centrul va începe să activeze de mâine, iar capacitatea acestuia poate fi de câteva mii de persoane.

Ceban menționează că au fost pregătite 75 de paturi separate, amplasate în odăi improvizate, și că a fost adus utilajul necesar medicilor.

Centrul a fost amenajat în trei zile de către specialiștii din domeniul medical împreună cu militarii.

Crucea Roșie a donat pentru centru seturi de lenjerie pentru 500 de paturi și dezinfectanți.

„Încăperea a fost dezinfectată, mai urmează să fie dezinfectată încă o dată până la primirea pacienților. Centrul este dotat cu băi și grupuri sanitare”, scrie Ceban în postarea sa.

Acesta a mai adăugat că în prezent se lucrează la pregătirea celui de-al doilea pavilion, acesta având o capacitate de până la 300-400 de paturi.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente