(foto) Binecuvântare din avion. Doi preoți au făcut înconjurul Moldovei cu icoane și moaște pentru a scăpa de COVID-19

IMG_20200402_112943_1

Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a făcut înconjurul țării noastre cu „Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Hârbovăț” și cu Icoana Maicii Domnului „KaspersKaia”, în jurul căreia sunt plasate 43 de sfinte moaște ale sfinților din toată lumea.

„Lumea are nevoie de rugăciune, țara are nevoie de rugăciune, oamenii au nevoie să-și sporească credința și să înmulțească rugăciunea către Dumnezeu-Vindecătorul, către Maica Domnului, Ocrotitoarea noastră, și către toți sfinții.

Punctul de plecare a fost orașul catedră, Ungheni. Apoi, pe cale aeriană, Preasfinția Sa a înconjurat toată Moldova pe hotarele ei, binecuvântând orașele principale ale țării. Preasfinția Sa a fost însoțit de protoiereul Nicolai Boian și protodiaconul Victor Rotari, clerici ai catedralei episcopale.

Pe tot parcursul zborului, Preasfințitul Petru s-a rugat citind rugăciunea la vreme de epidemie, acatiste ale Maicii Domnului și acatiste ale Sfinților, ale căror Sfinte Moaște se află puse în Icoana-Chivot. Preasfinția Sa s-a rugat din suflet ca oamenii să capete tămăduire, iertare de păcate, ferire de boală și întărire în prevenirea și lupta cu virusul COVID-19.

Poporul moldav s-a bucurat astăzi de o binecuvântare deosebită. Icoana-Chivot, are în centrul ei o icoană veche de peste 200 de ani, cu Chipului Maicii Domnului, «Kasperskaia». Anume cu acest Chip al Maicii Domnului s-a înconjurat orașul Odesa, în timpul războiului. Găsim în istorie că cu chipul Maicii Domnului, «Kasperskaia», sunt înconjurate orașele și satele pe timpuri de ciumă, boală, război și necaz.

A doua icoană cu care a fost binecuvântată Republica Moldova este Chipul Maicii Domnului de la Hârbovăț. Această icoană este foarte veche, aparținând unui viețuitor de atunci al sfintei mănăstiri Hârbovăț. Pe această icoană, de o parte și alta a chipului central al Maicii Domnului, sunt pictați Sfinții Ap. Petru și Sf. Cuv. Paisie.

Nădăjduim că acest drum al crucii aerian, prin mijlocirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și a tuturor sfinților, să coboare Binecuvântarea și Mila Domnului peste noi”, se arată în comunicatul episcopia-ungheni.md.

Sursă foto: episcopia-ungheni.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente