Andrian Candu, despre proiectul de lege prin asumarea de răspundere a guvernului: „90 la sută din acest proiect prevede promovarea unor scheme”

canu

Președintele grupului parlamentar Pro Moldova a anunțat în cadrul unui briefing de presă că proiectul de lege care urma să fie prezentat astăzi în cadrul parlamentului nu este unul anticriză, dar promovează scheme. Deputatul a spus că lipsa cvorumului dă dovadă că actuala guvernare nu are curajul să prezinte proiectul în fața deputaților și a oamenilor.

„Considerăm că boicotarea din partea majorității și guvernului este un scuipat în adresa cetățenilor. Proiectul de lege care a fost aprobat ieri de guvern prin asumare de răspundere prevede doar o singură măsură, și anume cea că statul va restitui impozitul pentru salariile achitate și un pic de tot ceea ce înseamnă asistență socială. În rest, 90 la sută din acest proiect prevede promovarea unor scheme: de duty-free, comercializarea țigărilor, de procurare a minereurilor și multe, multe altele. Acest proiect de lege nu este de fapt unul anticriză. Ei nici nu au avut curajul să prezinte acest proiect de lege”, a declarat Andrian Candu.

Amintim că ședința de astăzi a parlamentului a durat doar câteva minute, din cauza lipsei de cvorum. La ședință și-au înregistrat prezența 39 de deputați. Nu au fost prezenți deputații din PSRM (36) și PDM (22) și câțiva deputați din celelalte fracțiuni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente