UNESCO a oferit acces gratuit la Biblioteca Digitală Mondială care conține mii de carţi, articole și documente

biblioteca mondiala

UNESCO a oferit acces gratuit, la nivel mondial, la World Digital Library, biblioteca digitală care conţine mii de articole, cărţi, documente şi fotografii, conform unui anunţ postat pe Twitter.

Organizaţia a luat această decizie după ce, din cauza pandemiei de COVID-19, au fost suspendate cursurile şcolare în foarte multe ţări.

„Ştim că mulţi sunteţi acasă, iar zidurile se închid. Deci… intraţi să exploraţi Biblioteca Digitală Mondială: acces gratuit la mii de cărţi, documente şi fotografii din toate ţările şi culturile”, a anunţat UNESCO pe Twitter.

Materialele sunt disponibile în şapte limbi străine – engleză, franceză, spaniolă, portugheză, arabă, rusă şi chineză – şi pot fi accesate online indiferent de loc.

Biblioteca digitală poate fi accesată AICI.

Organizaţia colaborează şi cu ministere ale educaţiei din mai multe ţări pentru a furniza sfaturi şi platforme pentru a-i sprijini pe cei care învaţă acasă. UNESCO încearcă să mobilizeze aceste ministere pentru a gestiona criza provocată de noul coronavirus, prin campanii educaţionale eficiente.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente