Andrei Năstase: „Prețurile la combustibil ar trebui să se micșoreze în Moldova cu cel puțin 4,5 lei per litru”

econimic
Foto: botosaneanul

Prețul la benzină și motorină ar trebui să fie micșorate cu cel puțin 4,5 lei per litru. Despre aceasta a anunțat consilierul PPDA Andrei Năstase într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Ce se întâmplă în realitate? În realitate prețurile s-au micșorat aproximativ cu 2 lei per litru, iar șoferii și fermierii noștrii supraplătesc la moment cu aproape 2-2,5 lei per litru mai mult decât prețul corect, iar asta ne afectează pe toți, mai ales pe agricultori în toiul lucrărilor agricole de primăvară”, scrie în postare.

Astfel, Platforma DA cere aprobarea cât mai urgentă a modificărilor normative privind stabilirea prețurilor maximale la benzină și motorină în funcție de cotațiile Plat-s, cu asigurarea accesului experților și societății civile la informația necesară, în baza căreia ANRE ar stabili prețurile corecte.

La sfârșitul postării, Năstase a venit cu un apel către mediul asociativ, către apărătorii drepturilor consumatorilor, să facă front comun în acest demers, inclusiv pe cale judiciară, dacă va fi cazul.

Amintim că prețurile la petrol s-au prăbușit cu peste 30 % după dezintegrarea alianței OPEC+ și Rusia, ceea ce a declanșat un război de prețuri între Arabia Saudită și Rusia, care poate avea consecințe economice și politice. În SUA, prețul petrolului a scăzut cu 27 %, la 30 de dolari pe baril.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente